sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Good morning



Miksi se aamupala on niin tärkeä?



Välillä on kiva hemmotella itseä esimerkiksi croissantilla ;)






Aamupalasta puhutaan päivän tärkeimpänä ateriana ja sitä se myös onkin. Elimistö kaipaa energiaa pitkän yön jälkeen. Kuvitellaampa, että auto startataan tyhjällä tankilla ja lähdetään ajamaan. Kuinka pitkälle sillä pääsee? Oikein, auto ei pitkälle pötki, kuten emme mekään. Elimistön on välttämätöntä saada energiaa, joten ilman aamupalaa elimistö alkaa hakea energiaa jostain muualta, muun muassa syömällä lihaksiamme. 

Aamupalan väliin jättäminen pidentää yöpaastoa, jolloin paaston väli saattaa olla jopa 15 tuntia ellei enemmänkin! Oletettavaa on, että kun seuraavan kerran syö jotain, syö sitten koko tuon ajan edestä. Tällöin ateria kasvaa huiman kokoiseksi ja samalla kalorimäärät. Roskaruoan himo kasvaa myös. Aamupala auttaa siis hallitsemaan syömistä pitkin päivää ja herkuttelun tarve vähenee, jolloin myös järkevien ruokavalintojen tekeminen on helpompaa. Painonhallinnan kannalta aamupalan syöminen on tärkeää. 

Mitä aamupalalla on järkevintä syödä? Aamupalalla on hyvä olla hiilihydraatteja, proteiinia, rasvoja, nestettä sekä joitain värikästä (marjat/hedelmät). Joillekin sopii paremmin nestemäinen aamupala, joten esimerkiksi smoothie on silloin hyvä vaihtoehto :) Hiilihydraatteja saa esimerkiksi kaurahiutaleista, proteiinia esimerkiksi kananmunista ja rasvaa esimerkiksi avokadosta ja pähkinöistä. 




Leppoisaa sunnuntaita ja ihanaa huhtikuuta kaikille ♡
Mä jatkan nörtteilyä koulutöiden parissa, palataan! 

Love Sanna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti